2024-05-13

Laddboxen GARO Enity Compact för villa certifierad enligt den internationella laddstandarden

Laddboxen GARO Entity Compact, primärt avsedd för villamarknaden, har tredjepartstestats och certifierats enligt den internationella laddstandarden* hos TÜV SÜD i Tyskland. ”Tillsammans med GARO Entity Pro, som är avsedd för semi- och publik laddning, är dessa laddboxar de enda i Norden som uppfyller denna standard. På GARO tar vi ansvar för att säkerheten i våra laddboxar alltid är den högsta tänkbara", säger Niklas Rönnäng, Business Area Manager GARO E-mobility.

Laddboxen GARO Enity Compact för villa certifierad enligt den internationella laddstandarden

GARO Entity Compact nådde marknaden under oktober 2023 och bygger på GAROs nya tekniska plattform för elbilsladdning. Laddboxen är utrustad med ett komplett skydd för en trygg elinstallation. ”Det innebär att elektrikern inte behöver installera en jordfelsbrytare som komplement. Allt finns redan på plats i laddboxen vilket ger en kostnadseffektiv och snabb installation, men framför allt så garanterar det säkerhet för slutanvändaren”, säger Niklas Rönnäng.

Tredjepartscertifieringen av GARO Entity Compact är en kvalitetssäkring av produkten och säkerställer att den efterlever gällande direktiv, lagar och standarder. Certifieringen bekräftar också att de hårda tester som utförts av GARO under produktutvecklingen har varit framgångsrika och gett avsedda resultat.

Överträffar standarden

Den internationella laddstandarden för elbilsladdning (IEC61851*) inkluderar flertalet underliggande standarder som var och en ställer höga krav på produkten. GARO Entity Compact har via tredjepart genomgått tester i påfrestande klimatförhållanden under flera månader. Detta test säkerställer bland annat laddboxens livslängd till minst 10 år. Det har även genomförts omfattande EMC-testning för att säkerställa att laddboxen inte stör eller påverkas av annan elektronisk utrustning.

”Att investera i en produkt som är tredjepartscertifierad innebär att konsumenterna kan vara säkra på att produkten är utformad för att minimera tekniska risker och skydda både människor och miljö. GARO Entity Compact har dessutom säkerhetsfunktioner som överträffar de krav som standarden ställer och vår målsättning är tydlig – GARO ska erbjuda marknadens säkraste laddboxar”, säger Niklas Rönnäng.

 

För mer information, vänligen kontakta: 

Patrik Andersson, CEO GARO Group: +46 (0)76 148 44 44

Niklas Rönnäng, Business Area Manager GARO E-mobility: +46 (0)70 698 09 05

* Produktstandard för en laddbox är i huvudsak EN 61851-1. Utöver denna kräves uppfyllnad av ytterligare ett antal standarder. Några högst relevanta är IEC 62955 (Jordfelsskydd), IEC 61439-1 (Elutrustning) och ett flertal EMC standards. GARO Entity har även relevanta individuella skydd integrerade, som baseras på EN61008-1(RCD), EN60898-1 (MCB). Dessutom är produkten förberedd för kommunikation enligt ISO15118. Detta gör GARO Entity unik på marknaden.