2022-01-20

Laddhybriden fortsätter att dominera under 2021

Under årets sista månad kunde vi konstatera att över 300 000 laddbara fordon nu finns registrerade i Sverige. Mängden laddpunkter uppgick till 14 240 och antalet laddbara bilar utgör just nu 6 % av personbilsflottan.

Laddhybriden fortsätter att dominera under 2021

År 2021 har nått sitt slut och vi ser flertalet positiva trender som vi tar med oss in i 2022.
Powercircle och ELIS har för sista gången under året presenterat sin statistik över laddfordon och laddinfrastruktur i Sverige. Påfallande tydligt är att laddhybrider fortsätter att dominera laddfordonsflottan där Volkswagen Passat var den mest populära modellen under 2021. Avseende rena elbilar toppar dock återigen Tesla Model 3 listan över de mest populära modellerna.

Ett ämne som fortsatt varit aktuellt har varit diskussionen kring utbyggnader av publik laddinfrastruktur i takt med det ökade antalet laddfordon. Vår Sales Director Magnus Hellström lyfte bland annat frågan på scenen senast på eCar Expo i Göteborg.

Fortsatt har vi också sett framsteg inom elbilsbranschen internationellt. Inte minst när vi under slutet av året kunde läsa att Storbritannien införde nya krav på elbilsladdare vid nya byggnationer och vid större renoveringar. Mer om det går att läsa här.

För GARO har 2021 varit ett framgångsrikt år inom segmentet elbilsladdning och ett antal nya produkter har presenterats, bland annat snabbladdaren Atle samt marknadens första campingstolpe Castra, med både laddningsmöjlighet och eluttag i en och samma stolpe. Dessutom anställdes Niklas Rönnäng, Business Area Manager E-mobility  under året för att fortsätta att utveckla innovativa lösningar inom elbilsladdning. Ytterligare en positiv händelse under året har varit det nya skatteavdraget Grön Teknik, som har inneburit att du som installerat en laddbox hemma har fått möjligheten att ansöka om ett avdrag på 50 % av material- och installationskostnaden. En härlig nyhet för alla elbilsägare.

Nu laddar vi om för ett nytt spännande år!