Laddbox hemma

Laddbox hemma

Ladda elbilen hemma vid villan

När du ska ladda din elbil i villan flyttar du faktiskt hem din ”tankstation” till bostaden. Detta belastar fastighetens elnät och måste göras på ett säkert och kontrollerat sätt. 

Som svensk tillverkare har GARO utrustat sina laddboxar speciellt för att klara det nordiska klimatets starka skiftningar vilket gör att laddboxen kan placeras såväl utomhus som inomhus. Vi erbjuder laddboxar utifrån ditt behov. Med en GARO laddbox hemma laddar du elbilen precis när det passar dig. En smart och säker elbilsladdning som gör familjens vardag lite enklare. 

Säker laddning med godkänd laddbox

Säker laddning med godkänd laddbox

En laddbox från GARO garanterar dig en trygg och bekväm laddning, med en mjukvara som enkelt går att uppdatera med framtida teknik och funktioner. Om den är utrustad med både personskyddsbrytare och DC-skydd tillhör den de säkraste laddboxarna på marknaden. 

En GARO laddbox med ett Typ2-uttag är inte bara smart och person-/brandsäker, den passar dessutom i stort sett för alla laddbara fordon. När du använder laddboxen hemma kan heller ingen obehörig komma åt att avbryta laddningen eftersom kabeln automatiskt låses fast i både bilen och laddboxen när de är anslutna till varandra. Som tillbehör finns även möjlighet att blockera obehörig laddning genom att ansluta en RFID-läsare till din laddbox.

Vilken typ av bil ska du ladda?

Idag finns det två typer av bilar som har behov av laddning: laddhybrider och rena elbilar. Vilken du väljer beror så klart på hur din körning ser ut. Kanske kommer det till och med att finnas två olika typer av elbilar i ditt garage i framtiden?

Bilen styr laddeffekten

För en laddhybrid räcker det normalt med en laddbox som använder 1-fas, medan en ren elbil oftast också kan utnyttja 3-fas, som ger tre gånger snabbare laddning. Det är alltid bilen som styr om den klarar att laddas med 1- eller 3-fas, inte laddaren. Själva uttaget ser likadant ut, oavsett om det har 1 eller 3 faser, och kan ladda båda typerna av bilar. Detta betyder att det tar lång tid att ladda en ren elbil avsedd för 3-fas i en 1-fas laddare, medan en laddhybrid avsedd för 1-fas alltid tar samma tid oavsett om den laddas i en 3-fas laddare.

Twin. Den smarta laddboxen för två bilar

Twin. Den smarta laddboxen för två bilar

En väldesignad futuresmart laddbox för laddning vid villan, flerbostadshuset eller arbets­platsen.

Med laddboxen Twin går det att ladda två elbilar samtidigt på ett enkelt, säkert och effektivt sätt, utan att överbelasta fastighetens säkringar. Tillsammans med tjänsten G-Cloud får du full kontroll på alla laddningar för flerbostadshuset eller arbetsplatsen. 

Håller koll på hemmets elförbrukning

Håller koll på hemmets elförbrukning

Klarar huset av att ladda min elbil?
I laddboxen finns förprogrammerade gränsvärden som ser till att din vanliga huvudsäkring klarar ladduppdraget. Skulle huset använda mycket el samtidigt som elbilen laddas, kommer huvudsäkringen i huset slås ut. Med en extra energimätare i fasadmätarskåpet anpassas laddeffekten av hela husets samtida elförbrukning och de inställda gränsvärderna i laddboxen. Detta gör att huvudsäkringen aldrig överbelastas och slås av medan laddströmmen till bilen kan variera mellan 6A och 32A. Tryggt och säkert med laddbox hemma.

Vägen till smartare laddningar

Vägen till smartare laddningar

I en GARO laddbox med tillvalet Wifi-modul är laddboxen uppkopplad mot husets nätverk. Du kan då planera din laddning av elbilen utifrån avresetid och ladda smartare under tider på dygnet när elpriset är lägre, till exempel under natten. Det sparar både på planeten och din egen plånbok.

Grön teknik - avdrag sänker dina kostnader

Grön teknik - avdrag sänker dina kostnader

Du vet väl att du kan ansöka om ett skatteavdrag som kallas Grön teknik hos Skatteverket. Det fungerar på samma sätt som rot och rut, och gäller om du köper laddboxen ihop med installation av elinstallatör och avdraget kommer direkt på din faktura. Det totala avdraget är 50% av material och installationskostnaden

Kolla in vad som gäller här
Hur fort vill du ladda?

Hur fort vill du ladda?

Våra olika modeller ger dig möjlighet att välja den laddtid som passar bäst för just dig – från 2, 4, 6 eller 11 mil per timme. Det är ju även så att olika bilar tar olika lång tid att ladda, beroende på batteriets storlek och bilens kapacitet att ta emot ström. Generellt kan man säga att alla laddbara bilar klarar att ladda minst 2 mil per timme, även om många rena elbilar klarar att ladda betydligt snabbare än så.