Anpassad för en ny era

Anpassad för en ny era

Rustad för framtiden

Elbilsbranschen står ständigt inför förändringar och både bilar, laddlösningar och elnät behöver förberedas för hårdare krav. Våra bilars sätt att kommunicera utvecklas och tekniken blir mer avancerad. Vi på GARO utvecklar därför framtidssäkra och hållbara lösningar som klarar dagens och morgondagens teknik. 

Förberedd för Vehicle to X

Förberedd för Vehicle to X

Vehicle to X är en relativt ny teknik under utveckling som innebär att elbilens batteri används som ett energilager. Vad innebär det i praktiken? Jo framtidens teknik utvecklas mot att bilen kan agera som ett batterilager som vid behov kan skicka tillbaka energi till elnätet, uppvärming av fastigheten eller varför inte till tvättmaskinen? 

Tekniken möjliggör helt enkelt att bilens batteri både kan lagra och flytta energi. På så sätt kan exempelvis din energi som du får från dina solceller på dagen lagras i ditt elbilsbatteri och sedan användas till att sätta i gång din diskmaskin senare under kvällen när solen har gått ner. 

För att tekniken ska fungera i praktiken ställer det högre krav på såväl bil som på laddbox och elnät. Vi har tagit vårt ansvar och har därför utvecklat GARO Entity Compact med en mer avancerad hårdvara samt mjukvara för att kunna möta framtidens europeiska standarder.