Motorvärmare

Motorvärmare

Spara miljön och njut av värmen i bilen

Spara miljön och njut av värmen i bilen

GAROs motorvärmaruttag ser till att din bil får en så miljövänlig start som möjligt och snabbt blir skönt uppvärmd även när det är som kallast utomhus. Motorvärmaruttagen kan känna av utetemperaturen och anpassar motorvärmarens starttid i precis rätt tid tills du ska i väg. Den uppvärmda motorn gör att bilen startar mycket mer bränslesnålt, släpper ut mindre farliga avgaser och att du snabbt får en behaglig värme i kupén. 

Varför behövs en motorvärmare?

En bil med förbränningsmotor som får en varmstart minskar sin bränsleförbrukning med upp till en deciliter jämfört med en kallstart. Dessutom behöver katalysatorn nå en viss arbetstemperatur innan den kan sätta i gång sin avgasrening, vilket innebär att avgaserna inte renas alls förrän motorn är varm. Med en motorvärmare får du en positiv effekt vid en utomhustemperatur upp till +10°C, men ju kallare det är desto större betydelse har den. Detta gäller både för bensindrivna och dieseldrivna bilar. 

Dina koldioxidutsläpp minskar

En stor fördel med att ha motorvärmare, är att när motorn är varm går uppvärmningen av kupén mycket fortare. För övrigt är det miljön som är den klart största vinnaren, vilket kan kännas skönt för dig som kör med förbränningsmotor. Motorvärmaren minskar föroreningar i avgaserna, speciellt märkbar är minskningen av koldioxid och cancerframkallande ämnen. Eftersom en stor andel av all körning startar i en kall bil, och ofta i närheten av där du bor, påverkar utsläppen dig själv och din närmiljö i hög grad.

Plattformen GARO Entity utökas med ny motorvärmare

Plattformen GARO Entity utökas med ny motorvärmare

Produktfamiljen GARO Entity kompletteras ytterligare när vi nu presenterar GARO Entity Heat. Ett motorvärmaruttag designad och uppbyggd på samma tekniska grund som övrigt sortiment. På så sätt kan du skapa en enhetlig och utbyggbar parkering med både motorvärmare och elbilsladdare som kan anpassas utefter besökarens behov.  

Motorvärmare hemma i villan

Motorvärmare hemma i villan

Styr motorvärmararen via mobilen 
GAROs motorvärmarinsats MELN för hemmabruk gör att du enkelt kan styra din motorvärmare genom en app i mobilen. Det enda du behöver fundera på är när du vill starta din resa, lägga in önskad tid i appen och koppla av. Insatsen känner av utomhustemperaturen och startar motorvärmaren i anpassad tid för att bilen ska vara precis lagom varm när det är dags för dig att köra i väg. Energieffektivt och miljövänligt.