Elbilsladdning för bostadsrättsföreningar

Elbilsladdning för bostadsrättsföreningar

Ge dina hyresgäster möjligheten att ladda hemma

Antalet el- och hybridbilar ökar stadigt i Sverige, och förväntningarna på att kunna ladda sin bil där man bor ökar bland boende i både hyres- och bostadsrätter. Som fastighetsägare kan du möta förväntningarna genom att installera en eller flera laddstationer i fastigheten eller på fastighetens parkeringsplats. Då skapar du en enklare vardag för de boende, samtidigt som du blir en del av den gröna omställningen. 

När du vill ha full kontroll över alla laddningar

När du vill ha full kontroll över alla laddningar

I takt med det växande behovet av fordonsladdning i flerbostadshus och på arbetsplatser bör du ställa höga krav på de produkter och tjänster du väljer att installera. För att få en smart, säker och hållbar lösning inför framtiden ska du satsa på laddboxar som klarar att mäta individuell energiförbrukning från olika användare. Först då kommer du kunna ta rättvist betalt genom ett specificerat påslag på hyran eller avdrag på lönen.

Med en eller flera GARO laddboxar uppkopplade mot G-Cloud får du en samlad mätinsamlingstjänst som går att bryta ner till varje användare, laddare och period. 

Laddboxar med kraft som räcker till alla

GARO laddboxar är utvecklade för en enkel, säker och effektiv fordonsladdning i anslutning till din fastighet. Här kan du koppla upp till 50 uttag till samma elcentral, vilket gör den till den perfekta laddboxen för dig och dina hyresgäster.

 • Laddboxen har ett inbyggt nätverkskort för antingen trådlös eller trådbunden uppkoppling mot fastighetens nätverk och är förberedd för dynamisk lastbalansering för att inte överbelasta husets säkring.
   
 • Behöriga användare låser upp med en RFID-tag. 
   
 • Med G-Cloud erhålls en samlad mätinsamlingstjänst som går att bryta ner till varje användare, laddare och period. 
 • I enlighet med kraven från Elinstallationsreglerna är laddboxen försedd med DC-övervakning, vilket fungerar som en smartare version av jordfelsbrytare typ B.
   
 • Den inbyggda energimätaren gör att GARO laddbox uppfyller kraven för bidrag från Naturvårdsverket. 
   
 • Laddboxen går att montera på vägg eller stolpe.
Beställ G-Cloud till era laddboxar

Beställ G-Cloud till era laddboxar

Har ni redan ett system med GLB laddboxar från GARO i ert parkeringsgarage eller på er parkeringsplats? Då kan ni redan idag beställa G-Cloud till dessa genom att fylla i beställningsformuläret. Tänk på att systemet behöver innehålla en s.k. master-box (med wifi-modul) som är ansluten till internet samt att övriga laddboxar är ihopkopplade med master-boxen. Använd även formuläret om ni vill beställa G-Cloud till en anläggning som snart ska installeras. 

PRIS
Driftsättning 250 kr per uttag
Därefter löpande 25 kr/mån per uttag (exkl moms)

Lastbalanseringen som skyddar säkringarna

Lastbalanseringen som skyddar säkringarna

När du ansluter laddboxarna till fastighetens elcentral läses energimätaren av i realtid. Förprogrammerade gränsvärden ser till att de vanliga huvudsäkringarna klarar ladduppdraget. För genom den dynamiska lastbalanseringen via energimätare känner laddboxen av hela husets samtida elförbrukning och anpassar laddeffekten smart och effektivt därefter. Det gör att huvudsäkringen aldrig överbelastas medan laddströmmen till bilen kan variera mellan 6A och 32A. Enkelhet hela vägen.

Nya krav på laddinfrastruktur vid bostadshus

Nya krav på laddinfrastruktur vid bostadshus

Nya krav har införts på laddstationer i bostadshus för att hyresgäster ska kunna ladda sina el- och hybridbilar där de bor. Det kan handla om att det ska finnas tillgängliga kanaler för elkablar för framtida laddstolpar eller om att installera laddstolpar fysiskt. Boverket föreslår också att det ställs retroaktiva krav för lokalbyggnader om de har en bilparkering med fler än 20 parkeringsplatser i byggnaden eller på byggnadens tomt. Dessa krav börjar gälla den 1 januari 2025. 

Stöd för laddstation för flerbostadshus, företag och organisationer

Stöd för laddstation för flerbostadshus, företag och organisationer

Läs mer

Återförsäljare

Kontakta din närmsta elinstallatör så kommer de ut till dig och hjälper dig med en lösning som passar just er bostadsrättsförening.