Trygg laddning överallt.

Trygg laddning överallt.

 • En av nordens säkraste laddbox

  En av nordens säkraste laddbox

  Lastbalansering
  Precis som med vår tidigare laddbox är GARO Entity Pro smart nog att hålla koll på att belastningen på elnätet inte blir högre än fastigheten klarar av. Lastbalanseringen som finns förberedd i laddboxen gör att laddningseffekten anpassas efter bostadsrättsföreningens övriga elförbrukning, vilket gör att du som fastighetsägare slipper oroa dig för att huvudsäkringen löser ut.

  Så här fungerar lastbalanseringen

 • Så här fungerar lastbalanseringen

  Så här fungerar lastbalanseringen

  Hyresgästerna kommer hem från jobbet och kopplar sin bil till laddboxen som börjar belasta fastighetens elsystem. En stund senare börjar flera boende laga middag och sätta på spisen. Samtidigt sätts ett antal tvättmaskiner och torktumlare i gång. Lastbalanseringen känner då direkt när elsystemet är på väg att få för mycket belastning och sänker laddningseffekten till bilarna på parkeringen under tiden. När belastningen inne i fastigheten avtar ökar laddningseffekten igen utan att huvudsäkringen löser ut. Detta sköter sig helt automatiskt.

Next level of safety

Next level of safety

Fasbalansering
Som om inte det vore nog så är GARO Entity Pro dessutom förberedd för fasbalansering, vilket höjer både säkerheten och laddeffektiviteten ytterligare en nivå vid din BRF. Fasbalanseringen innebär att elen från din elcentral fördelas ut jämnare vilket på så sätt gör din laddning mer balanserad. När strömmen inte räcker till för tre faser kommer boxen automatiskt växla till 1-fas laddning till den fas som har effekt över. Trygghet och smartness när det är som bäst.

Fem års garanti

Laddboxarna GARO Entity är utvecklade för att hålla under en lång tid framöver. Du som investerar i laddboxar från GARO till din BRF ska alltid känna dig trygg och säker. Därför får du alltid fem års garanti när du köper en GARO Entity laddbox.

Läs mer
Kostnadseffektivt och säkert på samma gång

Kostnadseffektivt och säkert på samma gång

Visste du att det måste finnas en jordfelsbrytare av Typ B i laddboxen eller i fasadmätarskåpet för att installationen ska vara säker och uppfylla elsäkerhetskraven? Detta är en kostnad på ca 1000 kr efter Grön Teknik avdraget, men i GARO Entity finns redan jordfelsdetektering och DC-skydd inbyggt vilket gör att du slipper tänka på den extra kostnaden och kan känna dig trygg när dina boende laddar sina bilar. 

Om du har en laddboxinstallation utan en jordfelsbrytare typ B, kan det innebära stora risker för säkerheten och tryggheten för både bostadsrättsföreningen och de boende. Med GARO Entity kan du därför både känna dig trygg samtidigt som att du får en kostnadseffektiv laddbox.

Tredjepartcertifiering skapar unik säkerhetslösning

Tredjepartcertifiering skapar unik säkerhetslösning

GARO Entity Pro är tredjepartcertifierad vilket ökar säkerhetsnivån i laddboxen ytterligare en nivå. Det innebär att du som fastighetsägare kan känna dig trygg med att laddboxen håller vad den lovar och inte riskerar att skada varken de boende, fastigheten eller bilarna.

Överspänningsskydd ger dig extra trygghet i vardagen

Överspänningsskydd ger dig extra trygghet i vardagen

Standarden för laddboxar föreskriver överspänningsskydd i samtliga laddboxar, vilket GARO Entity redan har inbyggt när du får den. Det är ett viktigt skydd eftersom det i många fall skyddar även mot åsknedslag.