2021-11-30

Nya krav på elbilsladdare i Storbritannien

Ett steg i rätt riktning för elbilsbranschen när Storbritannien inför nya krav på elbilsladdare.

Nya krav på elbilsladdare i Storbritannien

Nyligen meddelande Storbritanniens regering att nya krav på elbilsladdare kommer att börja gälla från och med 2022. Kravet innebär att alla nya bostäder, affärslokaler, kontor och fastigheter som ska genomgå större renoveringar måste installera minst en laddstation för elbilsladdning.

Storbritannien planerar att förbjuda försäljning av nya bensin-och dieseldrivna bilar från och med 2030 och menar att det nya kravet är en del i förberedelsen. Kravställningen förväntas bidra med cirka 145 000 extra laddstationer varje år där målet bland annat är att det ska bli lika enkelt att ladda sin elbil som att tanka sin bensin-eller dieseldrivna bil.

Under 2019 startade GARO upp ett dotterbolag i Storbritannien med säte i Birmingham för att på ett mer effektivt sätt etablera sitt sortiment på den brittiska marknaden. I sin senaste delårsrapport rapporterade GARO att försäljningstillväxten av laddbara bilar har fortsatt att öka i snabb takt och att behovet av laddinfrastruktur är stort både privat, publikt och på arbetsplatser i Storbritannien och att det därför finns ett stort intresse av GAROs produkter och tjänster. Nyheten om kraven är därför givetvis glädjande, såväl för GARO som för elbilsinnehavare.

”Detta är självklart en positiv nyhet för oss på GARO. Vi har länge lyft frågan kring tillgängligheten av laddinfrastruktur och menar att det måste finnas bra förutsättningar för elbilsförare att ladda sin bil, oavsett vart man befinner sig. Förhoppningsvis kan beslutet som Storbritannien tagit inspirera även andra länder och leda till att fler vågar välja ett laddbart fordon”,  säger Magnus Hellström, Sales Director E-mobility.