2020-04-21

GARO lanserarar elbilsladdning för byggarbetsplatser och event

Efterfrågan på att ladda el- och hybridbilar ökar i vårt samhälle. GARO lanserar nu laddboxen Nova som är specialutvecklad för att fungera under tillfälliga perioder så som byggarbetsplatser eller evenemang.

GARO lanserarar elbilsladdning för byggarbetsplatser och event

”Att ladda på ett säkert och effektivt sätt är viktigt för oss på GARO. Oavsett vilken plats vi laddar på. Genom denna lansering öppnar GARO upp för nya ladd- och affärsmöjligheter för våra kunder vilket känns spännande.” säger Magnus Scott, VD för GARO Elflex.

Nova är utvecklad utifrån samma principer som GAROs övriga sortiment inom e-mobility och laddboxen kan ladda två bilar samtidigt. Genom snabb och enkel installation kan upp till tre laddboxar installeras på samma grupp och därmed förse 6 bilar samtidig. Det tåliga höljet i svartanodiserad aluminium ger Nova ett modernt utseende.

GARO är en marknadsledande aktör inom E-mobility med egen produktutveckling och tillverkning i småländska Gnosjö med försäljning av produkter på alla stora elbilsmarknader i Europa. I det heltäckande sortimentet finns allt från laddboxar och publika laddstolpar till snabbladdare för lätta och tunga fordon. Nova är framtagen för det nordiska klimatet, med de väderväxlingar det innebär, och har utvecklats med hållbarhet i fokus. Produkten kommer säljas av dotterbolaget GARO Elflex som ansvarar för produktsortimentet Tillfällig el inom GARO.

För mer information, vänligen kontakta:
Patrik Andersson, VD och koncernchef: +46 (0)76 148 44 44
Magnus Scott, VD GARO Elflex +46 (0)70 268 74 66