2024-03-04

GARO har tecknat nordiskt samarbetsavtal med Aneo

GARO tecknade från och med januari 2024 ett avtal med det norska energibolaget Aneo för att gemensamt erbjuda framtidssäkrad och kostnadseffektiv elbilsladdning i Sverige och Norge. Aneo, med sina rötter i Norge, är en framgångsrik aktör inom förnybar energiproduktion och har utöver det även etablerat sig som en ledande leverantör av elbilsladdning för flerbostadshus och kommersiella fastigheter. Aneo har idag kontrakterat fler än 90 000 parkeringsplatser för elbilsladdning.

GARO har tecknat nordiskt samarbetsavtal med Aneo

Avtalet omfattar det nya produktprogrammet GARO Entity. Säkerhet, skalbar design och framtidssäkrad teknik i laddboxen är alla faktorer som är viktiga för Aneo och deras kunder. GAROs produkter har som målsättning att alltid vara trygga, användarvänliga och energieffektiva för samtliga partner involverade i en laddboxinstallation. Såväl för elinstallatören, ägaren, operatören och slutanvändaren. 

“Vi på GARO är glada att få samarbeta med en aktör som ligger i framkant inom förnybar energi och har en ambition om att bidra till en lönsam energiomställning i Norden. Behovet av tillgänglig laddinfrastruktur i flerbostadshus ökar och vi är stolta över att få samarbeta med en av Norges ledande leverantörer av elbilsladdning till bostadsrättsföreningar. Vi ser fram emot vårt nya samarbete med Aneo och det vi gemensamt kan erbjuda” säger Jonas Persson, Sales Director International accounts, GARO.

Aneo har varit verksamma inom E-mobility sedan 2019 och är ansvariga för både byggnation, driftsättning och underhållning av laddanläggningarna för sina kunder. Affärsmodellen som innebär ett helhetsåtagande där Aneo fortsatt är ägare av anläggningen efter avslutad installation innebär flera fördelar för bostadsrättsföreningen som därmed hyr laddtjänsten. Den ekonomiska investeringen tas av Aneo, och kunden betalar en fast månadsavgift, dessutom blir användning och hantering enkel och oproblematisk då Aneo är ansvariga för all support och underhåll.

“Samarbetet med GARO innebär att vi kan erbjuda framtidssäkra och trygga laddboxar med tillhörande tjänster. Syftet med avtalet är att vi ska kunna tillgodose enkel och administrationsfri elbilsladdning för bostadsrättsföreningar och flerfamiljshus. De boende ska alltid kunna känna sig trygga med att deras bil laddar i en laddbox utrustad med maximal säkerhet och tillhandahålls av oss som en pålitlig och ledande partner inom elbilsladdning” säger Margareta Törnblad, CEO, Aneo Mobility Sweden.

De första anläggningarna är redan i drift både i Norge och Sverige.

 

Om Aneo:

Aneo är en nordisk koncern inom förnybar energi med stor investeringskraft som äger och driver vind-, vatten- och solkraft i Norge och Sverige. Aneos ambition är att bidra till en lönsam energiomställning i Norden, till nytta för kunder och samhälle. Utöver att satsa stort inom förnybar energiproduktion utvecklar vi även innovativa tjänster inom elektrifiering och energieffektivisering. Vi är idag verksamma med tjänster inom exempelvis elbilsladdning samt kyl- och frysteknik i dagligvaruhandeln. Huvudkontoret ligger i Trondheim.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Niklas Rönnäng, Business Area Manager +46 (0)70 698 09 05

Jonas Persson, Sales Director International Accounts +46 (0)70 328 50 934

Foto - Aneo