Laddboxen GARO Entity lastbalanserar ditt hus

Laddboxen GARO Entity lastbalanserar ditt hus

Next level of safety

Vi satsar stort på att vara en förebild inom elbilsladdning och framförallt att vi ska vara ledande inom säkerhet. Det finns både produktstandarder och Elinstallationsregler av en anledning. Vi på GARO chansar inte när det kommer till säkerhet. Vi har satsat på komponenter som både elektroniskt och mekaniskt ser till att ditt hus, elanläggning och bil kan samverka på ett säkert sätt.

GARO Entity Balance skyddar huvudsäkringen

GARO Entity Balance skyddar huvudsäkringen

Tillsammans med GARO Entity Balance är din laddbox smart nog att hålla koll på att belastningen inte blir högre än ditt hem klarar av när du laddar din bil. Lastbalanseringen pratar trådlöst med din laddbox och ser till att laddningseffekten från din laddbox anpassas efter din övriga elförbrukning. Du slipper helt enkelt oroa dig för att huvudsäkringen löser ut och gör delar av ditt hem strömlöst. 

Så här fungerar lastbalanseringen

Du kommer hem från jobbet och kopplar bilen till laddboxen som börjar belasta husets elandväning. En stund senare börjar du laga middag och sätter på spisen. Eftersom kvällen börjar bli kall, drar även värmepumpen i gång. Lastbalanseringen känner då av direkt när elanvändningen ökar. GARO Entity Balance anpassar då belastningen och sänker laddningseffekten till bilen under tiden. När belastningen inne i huset avtar ökar laddningseffekten igen utan att huvudsäkringen löser ut.