2023-03-02

Statsminister Ulf Kristersson besökte GARO

Under onsdagen 1 mars besökte statsminister Ulf Kristersson GARO för att fortsätta samtalen kring den gröna omställningen och utvecklingen av en smart och framtidssäkrad laddinfrastruktur. En fantastisk möjlighet för GARO att dela sina erfarenheter och expertis kring elektrifiering och säker elbilsladdning.

Statsminister Ulf Kristersson besökte GARO

För två veckor sedan träffade GAROs vd Patrik Andersson flertalet ministrar under sitt besök hos Sagerska huset för att delta i diskussioner om vad som är viktigt för att nå de uppsatta klimatmålen och GAROs syn på långsiktig konkurrenskraft och ökad produktivitet i Europa. 

I takt med att efterfrågan på el- och laddhybridbilar ökar, krävs det också att utbyggnationen av laddinfrastrukturen i både hemmet, på arbetsplatser och i publika miljöer sker i snabbare takt. För att möjliggöra den omställningen blir samverkan mellan näringslivet och politiken på europeisk nivå allt viktigare.

Under onsdagen 1 mars fortsatte därför samtalen om den gröna omställningen och utvecklingen av en smart och framtidssäkrad laddinfrastruktur i GAROs lokaler när statsminister Ulf Kristersson var på besök. 

”Att tillsammans med statsminister Ulf Kristersson samtala och dela vår kunskap om vad innovativ och trygg elbilsladdning innebär var både givande och lärorikt. Att GARO som en av de ledande aktörerna inom destinationsladdning får delta i diskussioner som dessa gör oss både stolta och hoppfulla om framtiden mot en mer elektrifierad och fossilfri framtid”, säger Patrik Andersson, vd- och koncernchef på GARO. 

Under besöket diskuterades bland annat betydelsen av att branschens aktörer förhåller sig till europeiska standarder inom både kommunikation, el- och säkerhetsstandarder. Statsministern fick bland annat besöka produktionen av elbilsladdare samt ta del av en kortare presentation av GAROs produktsortiment inom E-mobility.

För mer information, kontakta:  

Patrik Andersson, CEO, GARO Group, +46 (0)761 484 444  
Niklas Rönnäng, Business Area Manager, GARO E-mobility, +46 (0)729 951 705