2022-11-23

GARO utser ny affärsområdeschef till GARO Electrification

Affärsområdet GARO Electrification fortsätter att växa och står inför en utveckling och expansion när företaget omlokaliserar verksamheten i Sverige och utökar produktionen i Polen. Som ett led i denna förändring tillsätter GARO Daniel Emilsson som ny affärsområdeschef, tidigare CTO på GARO.

GARO utser ny affärsområdeschef till GARO Electrification

”Med sin gedigna erfarenhet i branschen och sin djupa förståelse för alla våra produktkategorier som ingår i affärsområdet har Daniel de egenskaper som krävs för att ta nästa steg med affärsområdets strategi. Han har sedan 2007 framgångsrikt lett GAROs produktutvecklingsteam och är en uppskattad ledare som skapar resultat i sina roller ”, säger Patrik Andersson, VD- och koncernchef.

”Jag är mycket motiverad att ta mig an rollen som ny affärsområdeschef för GARO Electrification. Med det starka engagemang som finns bland alla medarbetare ser jag många möjligheter till en positiv utveckling av både verksamheten och branschen i stort”, säger Daniel Emilsson.

GARO Electrification är ett av två affärsområden inom koncernen. Affärsområdet tillverkar elinstallationsmaterial och erbjuder marknaden ett brett produktsortiment och tjänster inom strömförsörjning till bland annat industrin, fastigheter och byggarbetsplatser, säkerhetskomponenter samt energimätning.

”Elektrifieringen i samhället har aldrig varit mer aktuell och effektivisering för att bidra till minskat klimatavtryck och ökade besparingar där flertalet av våra produkter spelar en viktig roll både idag och i morgon. Vi är glada att Daniel kommer leda denna fortsatta satsning för morgondagens hållbara samhälle och affärer”, säger Patrik Andersson.

Daniel tillträder rollen som affärsområdeschef den 1 januari 2023 och Teknisk chef E-mobility Bo Eriksson tillträder som tf CTO.

För mer information, vänligen kontakta:
Patrik Andersson, CEO: +46 (0)76 148 44 44