2024-01-12

GARO summerar 2023

Produktnyheter, GARO Entity, nya lokaler och initiativ mot en grönare elektrifiering utgör några av höjdpunkterna när vi nu sätter punkt för 2023 och tar steget in i 2024.

GARO summerar 2023

Det är dags att blicka tillbaka på året som gått, både för GARO och för branschen i dess helhet.

Året har präglats av en rad produktlanseringar för både produktområdet GARO Electrification och GARO E-mobility. Bland annat den nya snabbladdaren RAPID 120/180 kW, laddstationen LS4 43 kW, den tillfälliga elbilsladdaren GARO Entity Flex, samt det flexibla motorvärmaruttaget GARO Entity Heat. Satsningar som ytterligare breddar produktportföljen och som fortsatt främjar synergieffekterna mellan GAROs två olika produktområden.

GARO Entity Pro har tredjepartcertifierats, vilket gör att både slutanvändare, kunder och installatörer kan känna sig trygga med att produkten håller det den lovar. Laddboxen GARO Entity Compact avsedd för laddning vid villor och fritidshus leveransstartades. Det innebär att samtliga produkter inom produktprogrammet GARO Entity nu är leveransstartade och tillgängliga på marknaden. Därmed erbjuder nu GARO marknadens säkraste elbilsladdning, oavsett vilken miljö det handlar om. Två av GAROs publika laddstolpar blev dessutom godkända enligt Eichrecht standard och tillgängliga för försäljning på den tyska marknaden för publik laddning. Särskilt betydelsefullt med tanke på att GARO under året etablerade ett nytt dotterbolag i Tyskland, med fokus på E-mobility.

Utanför GAROs väggar har det också skett händelser som främjat elektrifieringen och den gröna omställningen. Förmånsbeskattningen av anställda som laddar sin elbil på arbetsplatsen slopades, satsningen på Klimatklivet stärktes ytterligare med över 4 miljarder kronor fram till 2026 och skattereduktionen Grön Teknik har fortsatt precis som tidigare år.   

En stor händelse under året var också statsminister Ulf Kristerssons besök hos GARO i Gnosjö under mars månad. Där samtal kring den gröna omställningen och utvecklingen av en smart och framtidssäkrad laddinfrastruktur bland annat avhandlades.

Satsningarna inom de båda produktområdena på GARO har också avspeglat sig genom omlokaliseringen i Sverige och den nya produktions- och logistikanläggningen i Polen. Förändringar som skapar möjlighet för ett mer effektivt och samlat GARO.

Ett minst sagt händelserikt år har nått sitt slut och vi är stärkta av ambitionen av att leverera på ytterligare en nivå under 2024. Häng med oss mot nya möjligheter!