2020-04-03
Produkter

GARO säkrar effektiv laddning av två bilar samtidigt med nya laddboxen Twin.

Under eCar Expo tidigare i år presenterade GARO den nya laddboxen Twin för första gången. Nu släpps den till marknaden för försäljning. GARO erbjuder helhetslösningar inom elbilsladdning och nya laddboxen Twin är ytterligare en väldesignad och futuresmart laddbox för laddning vid villan, flerbostadshuset eller på arbetsplatsen. Med den nya laddboxen kan två bilar laddas samtidigt på ett enkelt, säkert och effektivt sätt.

GARO säkrar effektiv laddning av två bilar samtidigt med nya laddboxen Twin.

”GARO har lyssnat på marknadens efterfrågan att kunna ladda två bilar samtidigt, från samma laddbox, på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Genom Twin tillgodoser vi detta. Nu finns Twin möjlig att beställa och senare under våren påbörjas tillverkningen i Gnosjö.” säger Orvar Hurtig, Divisionschef för GARO E-mobility.

Twin har fått flera av de fördelar som kännetecknar GAROs övriga sortiment för elbilsladdning. Den har en modulär uppbyggnad som möjliggör för kunderna att välja de funktioner som passar ett specifikt projekt, och kan senare uppgraderas om behovet förändras. I enlighet med kraven i Elinstallationsreglerna är Twin alltid utrustad med individuell DC-övervakning. I kombination med fästen för både vägg och stolpe är Twin flexibel att installera både i nya och befintliga anläggningar.

För platser där många bilar kan behöva laddning kan Twin kopplas i grupper om maximalt 32 laddpunkter och kan fritt kombineras med GAROs populära laddbox med ett uttag. Tillsammans med energimätare erhålls dynamisk lastbalansering som skyddar huvudsäkringen och säkerställer effektivt utnyttjande av fastighetens elnät.  

Det tåliga höljet i svartanodiserad aluminium ger Twin ett modernt utseende. För de kunder som vill exponera sitt varumärke erbjuder Twin stor möjlighet till anpassning av utseendet med färg, logotyp, budskap etc.

GARO är en marknadsledande aktör inom E-mobility med egen produktutveckling och tillverkning i småländska Gnosjö med försäljning av produkter på alla stora elbilsmarknader i Europa. I det heltäckande sortimentet finns allt från laddboxar och publika laddstolpar till snabbladdare för lätta och tunga fordon. Twin är framtagen för det nordiska klimatet, med de väderväxlingar det innebär, och har utvecklats med hållbarhet i fokus.

Tillsammans med G-Cloud förenklar laddboxen laddning i flerbostadshuset eller på arbetsplatsen

När du väljer till GAROs egna mätinsamlingstjänst G-Cloud till GAROs laddboxar får du full kontroll på alla laddningar och kan bryta ner energiförbrukningen till varje användare, laddare och period. Detta möjliggör rättvis betalning genom individuell specificering på hyran eller lönen.

Laddboxen Twin uppfyller kraven för Klimatklivet och Ladda bilen-bidrag från Naturvårdsverket.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Patrik Andersson, VD och koncernchef: +46 (0)76 148 44 44

Orvar Hurtig, Divisionschef E-mobility: +46 (0)72 995 17 80

Informationen lämnades, genom kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 3 april 2020 kl 11.30.