GARO Entity

OBS! För att kunna genomföra detta förutsätter det att installationen är klar och att du är administratör av laddboxen/laddboxarna.

1. Starta appen GARO Connect
2. Klicka på Hamburgermenyn (längst upp till höger)
3. Klicka Hantera laddstationer
4. Klicka på laddaren som du vill dela med andra användare
5. Klicka på Användare
6. Klicka på Lägg till användare
7. Skriv i den nya användarens e-mailadress, dvs den mailadress som används i appen GARO Connect för användaren som skall läggas till.

Om din laddbox inte fungerar kontaktar du elinstallatören som utförde installationen.

GARO Entity laddbox finns i fyra olika färger, svart, vit, grå och faluröd. Laddboxen levereras alltid med svart lock som standard men du kan enkelt beställa en front i valfri färg som du enkelt byter ut själv.

RFID taggar lägger du enkelt till i appen. RFID taggen knyts till dig som användare. En användare kan även ha flera olika RFID taggar inlagda.
Såhär gör du:

1. Starta appen GARO Connect
2. Klicka på Hamburgermenyn (längst upp till höger)
3. Klicka på Användarinställningar
4. Klicka på Mina RFID-taggar
5. Klicka på Lägg till ny RFID-tagg
6. Skanna eller skriv manuellt i RFID-taggens ID nummer och välj ett namn till taggen.

Nej, enligt Elinstallationsreglerna i Sverige måste installation av laddbox installeras av en certifierad elinstallatör.

Du kan hitta din närmaste elinstallatör eller återförsäljare här

Vi känner oss trygga när vi säger att GARO Entity är marknadens säkraste laddbox. Laddboxen innehåller alla inbyggda skydd, är hårt testad för att klara det nordiska klimatet, uppfyller alla europeiska el- och säkerhetsstandarder samt är testad av tredjepart. Laddboxen kan enkelt lastbalanseras, vilket gör att laddningseffekten anpassas efter din övriga elförbrukning och du slipper oroa dig för att huvudsäkringen löser ut. Dessutom innehåller GARO Entity ett inbyggt åskskydd som din laddbox och bil för överspänningar vid åskoväder.

Det finns ett flertal olika tillbehör till GARO Entity. Laddkablar, mark-och väggstativ, lastbalanseringsenheter, krok, RFID taggar samt fronter i olika färger.

För att se hela sortimentet av tillbehör till GARO Entity, klicka här.

Ja, ljusstyrkan på din GARO Entity kan du justera i appen GARO Connect. OBS! För att kunna genomföra detta förutsätter det att installationen är klar och att du är administratör av laddboxen/laddboxarna.

1. Starta appen GARO Connect
2. Klicka på Hamburgermenyn (längst upp till höger)
3. Klicka på Hantera laddstationer
4. Klicka på din laddare
5. Klicka på Inställningar laddbox
6. Justera ljusstyrkan på din laddbox med hjälp av dragfunktionen under Ljusstyrka
7. Klicka på pilen tillbaka längst upp till vänster för att inställningarna skall gälla.

4,8 watt/h.

Hur snabbt GARO Entity laddar din bil beror på en rad olika faktorer:

• Dels beror det på vilken maxeffekt din laddbox har, GARO Entity Compact har en maxeffekt på 14kW, GARO Entity Pro har en maxeffekt på 22kW. Hur stor säkringen är till fastigheten och laddboxen är också en faktor som spelar roll för hur stor effekt du får ut till bilen.

• Vilken laddkapacitet din bil har. Laddar du till exempel din bil vid en laddstolpe som har en effekt på 22kW och storleken på din ombordladdare i din bil är 11kW, kan din bil max ta emot 11kW.

• Beroende på om din ombordladdare är 1-fas, 2-fas eller 3-fas styr detta hur mycket ström du får till din bil och laddningens hastighet.

• Om du har installerat lastbalanseringsenheten GARO Entity Balance tillsammans med din laddbox (vilket vi starkt rekommenderar för att få en så effektiv laddning som möjligt) kan den övriga elförbrukningen i ditt hus påverka laddtiden, eftersom lastbalanseringsenheten prioriterar din hushållsförbrukning framför elbilsladdningen. Tänk dig att du har i gång både tvättmaskin, diskmaskin och ugn samtidigt som du laddar din elbil. Lastbalanseringen gör att din vanliga hushållsförbrukning prioriteras före din laddbox, vilket gör att hastigheten på laddningen kommer minska under just den perioden. Trots att laddhastigheten kan minska under en kort period är det en viktig funktion. Lastbalanseringen skyddar nämligen din huvudsäkring från att lösa ut på grund av överbelastning, och optimerar laddning då det finns kapacitet över.

• Vilken kapacitet din laddkabel har. Laddar du på en 22kW laddstation och din bils ombordladdare klarar av att ta emot 22kW behöver även laddkabeln klara 22kW. En 11kW laddkabel i detta fall halverar laddeffekten till din bil. Det har också betydelse om din laddkabel kan ta emot 1-fas eller 3-fas laddning.

• Temperaturen utomhus. Vid kallare grader tar det längre tid för batteriet att laddas än vid mildare temperaturer.

• Många bilar sänker även laddeffekten när batteriet börjar bli fulladdat.

Hur långt en laddning med GARO Entity räcker beror på en rad olika faktorer, såsom bilens förbrukning, batteriets kapacitet och vilken hastighet du kör. Kyla och underlaget på vägen är också faktorer som påverkar bilen räckvidd, precis som om du har en bensin eller dieseldriven bil.

Vid installationstillfället har installatören valet att välja automatisk uppdatering för din laddbox. Du behöver då inte fundera över om din laddbox har den senaste mjukvaran, eller de senaste funktionerna. Vi rekommenderar att dina GARO Entity produkter ställs in så att de uppdateras vid tillgänglig ny mjukvara – se avsnittet Hur aktiverar jag automatisk uppdatering.

För att aktivera automatisk uppdatering eller om du vill kontrollera att du redan har det aktiverat ber vi dig följa följande steg. OBS! För att kunna genomföra detta förutsätter det att installationen är klar och att du är administratör av laddboxen/laddboxarna.

1. Öppna appen GARO Connect

1. Klicka på Hamburgermenyn (längst upp till höger)

1. Klicka på Hantera laddstationer

1. Klicka på din laddare

1. Klicka på Inställningar laddbox

1. Scrolla ned

1. Kontrollera om knappen är på (står till höger och ett grönt fält syns)

1. Om knappen inte är på – klicka på knappen (ett grönt fält till vänster om knappen ska synas)

1. Klicka på pilen tillbaka längst upp till vänster för att inställningarna ska gälla

Skillnaden mellan GARO Entity Compact och GARO Entity Pro är inte särskilt stora. GARO Entity Pro är den lite större varianten i Entity serien och har därför plats för fler komponenter. Vilket gör att GARO Entity Pro exempelvis har fasbalansering samt både uttag och fast kabel. Vi rekommenderar därför att GARO Entity Compact placeras hemma i villan. GARO Entity Pro däremot är en bra lösning till bostadsrättsföreningen, arbetsplatsen och publika miljöer. Se bild för tekniska skillnader.

Enligt elinstallationsreglerna i Sverige ska denna typ fråga behandlas av certifierad elinstallatör. Kontakta därför din elektriker för vidare hjälp.

Ja, du kan integrera laddboxen GARO Entity med Ferroamp-systemet. Läs mer här eller på Ferroamps egna hemsida.