GARO söker Sustainability Manager!

GARO söker Sustainability Manager!

Publicerad 2022-05-16

GARO söker Sustainability Manager

Vi har ett självklart fokus på vår miljö – våra produkter ska ha en så låg belastning på miljön som möjligt. Vi har därför valt att satsa mer resurser på utveckling och innovation, för i nya tankesätt och ny teknik finns möjligheterna till både enkelhet och ett minimalt tryck på vår jord. Det är här som du kommer in i bilden.

Vi utvecklar nu vår organisation med en Sustainability Manager. Du kommer ha det övergripande ansvaret för att utveckla och driva arbetet med att vi når de högt uppsatta målen inom hållbarhet. Vi söker att på bästa möjliga miljösätt utveckla nästa generations produkter och lösningar. Hållbarhetsansvarig kommer att arbeta både strategiskt och operativt med hållbarhetsfrågor i koncernen och säkerställa att vi kontinuerligt flyttar fram våra positioner utifrån affärsmål, internationella lagkrav och värderingar. Vi söker dig som har ett genuint intresse av trender, initiativ och nya regelverk inom hållbarhet och produktkvalitet. Du har talang för att skapa förtroendefulla relationer, ett prestigelöst sätt och du trivs med kontaktytor på alla nivåer. Du arbetar med koncernens alla funktioner. Hållbarhetsansvarig kommer rapportera direkt till CEO för gruppen.

Ansvar & Arbetsuppgifter

  • Att driva och utveckla koncernens hållbarhetsarbete och strategi i nära samarbete med koncernledningen och dotterbolagen. Hållbarhetsarbetet innefattar områdena låg klimat- och miljöpåverkan, hållbar leverantörskedja, hög affärsetik, god arbetsmiljö, hållbar personal, hälsa och säkerhet, mångfald och jämställdhet, och samhällsengagemang.
  • Att koncernens hållbarhetsstrategi efterföljer gällande lagar, regler, standarder och våra kunders önskemål.
  • Att införa ett kontinuerligt arbete för att mäta, förbättra och följa upp hållbarhetsarbetet
  • Koncernens kommunikation gällande hållbarhet både i tal och skrift (internt och externt)
  • Hållbarhetsrapport till årsredovisningen.
  • Skapa säljfördelar ur ett hållbarhetsperspektiv

Erfarenhet/kompetens:

Du har en akademisk utbildning inom miljö och hållbarhet. Du arbetar idag i en liknande roll, alternativt i en konsultroll inom miljö och hållbarhetsområdet. Du har erfarenhet ifrån tillverkande industri, gärna från en internationell miljö. Du har kunskap om relevant lagstiftning. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Som person är du kommunikativ, driven, analytisk, strukturerad och trivs att arbeta i team. I tjänsten ingår resor till koncernens bolag och intressenter.

Vi erbjuder ett spännande uppdrag i en hållbarhetsbransch.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För ytterligare information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson,  0702-33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!