2018-12-14

Polska Szczecin miljöinvesterar i elbilar och tre publika snabbladdare från GARO

I augusti fick Szczecins kommun i Polen sina tre första laddstationer installerade på offentlig plats. Parallellt köpte kommunen in elbilar för resor i tjänsten. Investeringarna betraktas som det första elbilsfrämjande initiativet i Szczecin och Västpommerska Voivodeship.

De tre publika laddstationerna, som är snabbladdare av typ GARO QC-45, köptes till staden Szczecin av ZDiTM (motsvarande den kommunala väg- och transportförvaltningen). Laddstationerna som hittills är de enda publika laddstationerna i staden har installerats på offentliga platser, bl a vid stadshuset på Felczaka gatan, en av de mest kända adresserna i Szczecin. Samtidigt har ZDiTM köpt in elbilar av modell Nissan Leaf och Nissan e-NV200 åt medarbetarna i kommunen.

Borgmästare Herr Michal Przepiera meddelade högtidligt att det från och med 1 augusti 2018 och minst ett år framåt kommer vara helt kostnadsfritt för alla invånare i Szczecins kommun att ladda sina elbilar i snabbladdarna.

”Elbilsmarknaden i Polen är definitivt i en uppstartsfas. Med mindre än 2500 elbilar i hela landet finns det mycket att göra på "to-do-listan" för att uppmuntra marknadsutvecklingen”, säger Krzysztof Zamożny, försäljningschef för GARO Ladd i Polen.

GARO är i det här projektet underleverantör till ENEA Serwis, som är en av Polens aktörer ledande inom EPC (kraftledning inom alla spänningsnivåer). Den offentliga upphandlingen i Szczecin vanns av ENEA Serwis som tillsammans med GARO Polen fick bästa totalpoäng när det gällde ZDiTMs avgörande kriterier: tekniska parametrar, leveranstid och totalpris för projektet.

För mer information, vänligen kontakta:

Patrik Andersson, Marknads och Försäljningsdirektör GARO AB
Telefon: 076 148 44 44, E-post: patrik.andersson@garo.se

Sara Ekstrand, Exportsamordnare GARO E-mobility
Telefon: 0370 33 28 37, E-post: sara.ekstrand@garo.se