2018-11-12

Östra Göinge Kommun ökar sin elbilsladdning

Att personalen ska köra elbil är självklart i en kommun som ständigt klättrar på Sverigelistan vad gäller hållbarhet. Nu används GAROs produkter som ett led i satsningen för att bli ännu bättre.

I Östra Goinge Kommun i Skåne bor ca 15.000 personer och invånarantalet stiger hela tiden. Kommunen ligger på plats 79 av 290 kommuner i den årliga kommunrankingen som görs av tidningen Aktuell Hållbarhet. I tidningens mätning ses resultatet av olika nyckeltal där bland annat det noteras hur miljövänliga en kommuns fordon är.

Östra Göinge Kommun startade sitt projekt med nya laddplatser i början av 2018 gällande eldrivna fordon och miljöpåverkan. Till en början kommer kommunens fordonspark för driftpersonal och den lokala hemtjänsten att använda elbilar. Planen är att byta ut den existerande fordonsflottan med 10-15 nya elbilar varje år.

GARO:s publika laddare LS4 kommer att installeras på fyra olika ställen i kommunen, och då främst för hemtjänstpersonal. På gång att sättas upp är även 8 st av GARO:s laddboxar. Målet är att installera alla GARO-produkter under november 2018, samt att slutföra projektet innan året är slut.

–”Vi valde produkterna för att vi tidigare arbetat med GAROs installationsprodukter. Vi visste att de är lätta att installera samt att företaget har hela programmet som vi behöver. Vi gillar också att det finns support och kunniga personer i hela ledet. GARO är en svensk tillverkare och det känns viktigt för oss att köpa svenskt”, säger Tomas Wijk, Enhetschef drift och underhåll – Östra Göinge Kommun.

Gnosjö, 12 november 2018

För mer information, vänligen kontakta:

Patrik Andersson, Marknads och Försäljningsdirektör GARO AB
Telefon: 076 148 44 44
E-post: patrik.andersson@garo.se

 

Reine Lönn, Försäljningschef GARO Ladd
Telefon: 076 147 44 44
E-post: reine.lonn@garo.se