Nyheter

Välkommen till vår nyhetssida.

 1. 2021-07-08

  Niklas Rönnäng blir ny vd för GARO E-mobility AB

  GARO fortsätter att stärka upp inom det snabbväxande bolaget GARO E-mobility och tillsätter Niklas Rönnäng som vd för bolaget. Han kommer närmast från NIBE Energy Systems som sales director och dessförinnan ifrån SCA Packaging.

 2. 2021-06-15

  Svart fasadmätarskåp

  Villamarknaden efterfrågar allt oftare fler kulörer för att få mätarskåpet att smälta in mer stilfullt i fasaden. Då framför allt svart

 3. 2021-06-10

  Medarbetarna är vår kärna

  Genom att alltid sätta människan i fokus tar GARO ett helhetsansvar för hållbarheten. I arbetet med att förse marknaden med produkter som bidrar till en positiv samhällsutveckling som både är ekonomiskt och miljömässigt hållbar, läggs stor vikt vid den sociala hållbarheten. Medarbetarna är en viktig del av GAROs verksamhet.

 4. 2021-05-13

  Cramo

  GARO Elflex AB, som är ett dotterbolag inom GARO-koncernen, har utökat samarbetet med Cramo Sverige AB. GARO Elflex är därmed en av Cramo´s prioriterade och noga utvalda samarbetspartners. Det nya samarbetet omfattar produkter inom tillfällig el till bland annat byggarbetsplatser, industrier och offentliga miljöer.

 5. 2021-03-16

  GARO lanserar första stolpen med eluttag för både elbilsladdning och camping.

  GARO lanserar nu Castra – marknadens första campingstolpe med laddningsmöjlighet för två eldrivna bilar och eluttag för två campingsällskap i en och samma installation. Castra tillför en trygg och hållbar lösning för camping- och ställplatser som vill välkomna miljövänliga fordon på ett säkert och hållbart sätt.

 6. 2021-02-04

  Riverton

  Det prisbelönta designhotellet Hotel Riverton vid hamninloppet i centrala Göteborg har genomgått en omvälvande renovering de senaste två åren. Samtidigt genomgår hela området Skeppsbron en stor förvandling för att skapa en ny attraktiv mötesplats vid vattnet, som beräknas vara fullt utbyggd 2025.

 7. 2020-12-10

  Satsning på fler snabbladdare längs våra vägar

  Nu beviljar Trafikverket investeringsstöd till 20 nya publika snabbladdningsstationer fördelade i sju län, inklusive Norrlands inland. ”Att laddinfrastrukturen ska byggas ut är ett mycket välkommet besked. Antalet elbilar och elhybrider ökar stadigt på de svenska vägarna, men tillväxten av laddstationer taktar inte med den tillväxt som de laddbara fordonen har”, säger Patrik Andersson, VD GARO koncernen.”

 8. 2020-11-12

  Superföretag 2020

  GARO tar åter plats på Bisnodes lista över årets Superföretag. Listan rankar varje år företag i Sverige som under fyra år i rad klarat högt uppställda krav.

 9. 2020-10-28

  Elbilens dag

  Antalet elbilar och elhybrider ökar stadigt på de svenska vägarna, men tillväxten av laddstationer taktar inte med de laddbara fordonens tillväxt. Nu måste laddinfrastrukturen byggas ut, inte bara längs vägarna utan också där människor bor, arbetar och lever sina liv. Det anser Patrik Andersson som är vd för GARO-koncernen.

 10. 2020-09-25

  Motorvärmaren med nya valmöjligheter

  Äntligen en motorvärmarinsats med två fristående uttag där du själv väljer hur de ska användas – antingen som avresetimer, underhållsvärme eller timerstyrt uttag. För dig som installatör betyder GAROs nya motorvärmare även en stor förenkling av programmeringen tack vare en app med lösenordsskydd till insatsen

 11. 2020-09-01

  Smartare städer

  Urbaniseringen är dagens starkaste globala trend. Redan nu bor över hälften av jordens invånare i städer och inom några årtionden kommer den andelen vara uppe i 70 procent. Med den växande miljöbelastning som detta innebär finns ett akut behov av nya smarta sätt att möta efterfrågan på hög livskvalitet i kombination med en hållbar samhällsutveckling, som vår planet kan klara av.

 12. 2020-07-20

  Installatörens vardag i fokus

  Som elinstallatör är du väldigt viktig för oss. Därför har vi satt stort fokus på att utveckla produkter och lösningar som gör din vardag både smidigare och mer tidseffektiv. Den dialog vi har vid våra besök ute på byggarbetsplatserna betyder mycket för vår framtida produktutveckling. Det är då vi hittar många idéer till nya innovationer som kan komma att spara tid och energi på ett lönsamt och hållbart sätt.

 13. 2020-06-05

  Miljö och hållbarhet ligger i vårt DNA

  Med GAROs starka fokus på hållbarhet faller det sig naturligt att sträva efter att vara en ledande aktör inom ansvarsfullt företagande. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt med att förbättra den påverkan våra aktiviteter, produkter och beslut har på miljön, samhället och människorna i hela värdekedjan. Självklart gäller detta för alla våra verksamheter, i alla länder där vi finns.

 14. 2020-05-15

  GARO förvärvar EV Charge Partner Sweden AB

  GARO AB (publ) har den 15 maj 2020 ingått ett avtal om förvärv av 70 procent av aktierna i bolaget EV Charge Partner Sweden AB. Bolaget utför service och support samt driftsättning av laddinfrastruktur för främst större laddoperatörer och kraftbolag i Sverige och Polen.

 15. 2020-02-18

  GARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdare

  GARO lanserar nu en ny snabbladdare, egenutvecklad i Sverige, för den europeiska marknaden. GARO Fast Charger utmärker sig främst inom användarvänlighet, driftsäkerhet och hållbarhet. Med den nya produkten breddar GARO sitt sortiment av egna laddprodukter och möter den stora efterfrågan av snabbladdning vid kortare stopp.

 16. 2020-02-06

  Premiär för GARO laddbox Twin på eCarExpo i Stockholm

  Den 7-9 februari pågår eCarExpo på Friends Arena i Stockholm. För GARO, som är en ledande aktör inom elbilsladdning, är det självklart att medverka med sitt breda sortiment. Under mässan premiärvisas nya laddboxen Twin med dubbeluttag. GARO är dessutom en av huvudsponsorerna för mässan.

 17. 2019-11-27

  GARO AB ställer ut på e-Car Expo i Göteborg

  Den 29 november till den 1 december pågår e-Car Expo på Svenska Mässan i Göteborg. För GARO som är en ledande aktör inom elbilsladdning, är det självklart att medverka med sitt breda sortiment för elbilsladdning. På en monteryta bestående av 72 kvadratmeter finns allt från snabbladdare till laddboxar för hemmabruk.

 18. 2019-11-11

  GARO AB tar plats på hållbarhetslista

  GARO har hamnat på listan över hållbara bolag som görs av Dagens Industri, Aktuell Hållbarhet samt Ekonomihögskolan vid Lunds Universitet. De deltagande företagen har höjt sitt hållbarhetsarbete från 50 procent till 67 procent jämfört med föregående år. Av sex möjliga poäng uppnådde GARO AB fem, vilket anses mycket bra.

 19. 2019-11-04

  GARO AB – utnämnt till superföretag även 2019

  Att bli utsett till ett Superföretag inträffar bara för en promille av Sveriges totala företag. Även 2019 har GARO AB erhållit den fina titeln av data och analysföretaget Bisnode och tidningen Veckans Affärer.

 20. 2019-10-14

  GARO tecknar samarbetsavtal med OKQ8

  GARO AB har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med OKQ8 avseende GAROs produkter för elbilsladdning.
  Produkterna ska användas i OKQ8s helhetskoncept inom laddning av elbilar för att skapa en enklare vardag för elbilsförare.

 21. 2019-09-19

  GARO tecknar avtal med Vattenfall för leverans av laddboxar i Europa

  GARO har idag tecknat ett ramavtal med energibolaget Vattenfall avseende leverans av den smarta laddboxen GLB+. Avtalet omfattar Norge, Nederländerna, Storbritannien samt Sverige, vilka är strategiskt viktiga marknader för GARO. Ramavtalet löper under 18 månader varpå det kan förlängas i upp till ytterligare två år.

 22. 2019-09-06

  Höstslaget 2019

  Årets Höstslag bjöd som vanligt på trevliga deltagare, fint spel och variation i väderlek.

 23. 2019-08-21

  GARO närvarar på Norrlands största elmässa

  Den 28-29 augusti är det dags för Easy Fairs Elmässan i Umeå. GARO finns på plats och visar hela sitt produktsortiment. Dessutom medverkar Reine Lönn, Försäljningschef/E-mobility både i paneldebatt och med eget seminarium.

 24. 2019-08-09

  GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar

  Bergkvarabuss satsar på elektrifierad lokaltrafik. Företaget använder GAROs produkter i allt från snabbladdare till elcentraler och markskåp. Dessutom är det Sverigepremiär i Ystad den 18 augusti för den nya elbussen eCitaro från Mercedes-Benz.

 25. 2019-08-09

  Norra Skåne laddar framtidens elbilar med GARO

  Höganäs Kommun har installerat 34 nya laddplatser för el och hybridbilar. Dessa finns på strategiskt utvalda platser i kommunen. Tanken är att passerande turister ska hitta en plats att fylla på elen i sin bil. Projektet är nu slutfört men det utesluter inte att det kan bli fler platser i framtiden.

 26. 2019-07-05

  Svenska kyrkan satsar på elbilsladdning

  Som ett led i sin hållbarhetssatsning har Svenska kyrkan i Huddinge installerat GARO-laddare till sina besökare. Om projektet Laddad på kyrkan faller väl ut vill Svenska kyrkan i Huddinge utmana fler kyrkor i Sverige att följa efter.

 27. 2019-07-04

  Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxar

  I ett parkeringsgarage på Kungsholmen i Stockholm finns 43 st laddboxar från GARO installerade. De gör att de boende i bostadsrättsföreningen Poeten tryggt kan ladda sina elfordon.

 28. 2019-07-01

  GARO AB - en av deltagarna på Politikerveckan i Almedalen

  GARO visar sina produkter på BilSwedens fossilfria arena under Almedalsveckan och hjälper bilbranschen att ladda smart, säkert och snabbt. Dessutom deltar Olle Johansson, tf. Divisionschef E-mobility GARO, som talare på seminariet ”Elbilar och laddinfrastruktur – nya krav på tjänster och elnät”.

 29. 2019-05-02

  GARO AB ställer ut på Nordens största el och energimässa

  Den 7-10 maj riktas blickarna mot Svenska Mässan i Göteborg. Dessa dagar pågår Elfackmässan där GARO visar upp sina produktnyheter och breda sortiment. Förutom nominering till Elfack Design Award, kommer GARO ha två talare på scenen ”Forum för EL”. Händelserika dagar ligger således framför bolaget.

 30. 2019-03-26

  GARO närvarar på världens största industrimässa i Hannover

  Första veckan i april deltar GARO tillsammans med 6500 utställare på världens största industrimässa i Hannover. Sverige agerar partnerland för mässan under varumärket ”Sweden Co-Lab”. GARO finns på plats med sina produkter på mässan som samutställare i Sverigepaviljongen tillsammans med flera andra svenska företag.

 31. 2019-01-28

  Elcentraler från GARO installerade på fryslager

  Kundanpassade elcentraler har installerats på Catenas nya lager i Linköping. Flera olika produkter från GARO Montages sortiment har använts vid byggnationen och i slutet av januari beräknas allt vara i full drift.

 32. 2019-01-18

  GARO spelar roll i utvecklingen av Polens laddinfrastruktur

  Polens statliga och börsnoterade kraftbolag PGE har tagit ett kraftfullt initiativ för att utveckla laddinfrastrukturen i landet. Bland annat har fem GARO snabbladdare installerats i ett nytt utvärderingsprojekt och fler kommer att installeras löpande. Dessutom är GARO Polen utvald till teknisk partner inom den polska branschorganisationen PSPA. (Polish Alternative Fuel Association)

 33. 2019-01-09

  GAROs laddare starkast i Islands hårda väderförhållanden

  Med drygt 355 000 invånare och 252 000 bilar är Island ett av världens biltätaste länder räknat per person. Det hårda klimatet och den dåliga kollektivtrafiken gör bilen till ett måste. Islänningarnas stora miljöengagemang har gjort att elbilsförsäljningen och efterfrågan på laddstationer accelererat rejält de senaste två åren.

 34. 2018-12-04

  Falu Energi

  Elen har en viktig roll i omställningen mot ett modernt och fossilfritt transportsystem. Därför satsar Falu Energi & Vatten hårt på att förse invånarna, besökande och genomresande i kommunen med smarta laddplatser för elbilar.

 35. 2018-11-12

  Östra Göinge Kommun ökar sin elbilsladdning

  Att personalen ska köra elbil är självklart i en kommun som ständigt klättrar på Sverigelistan vad gäller hållbarhet. Nu används GAROs produkter som ett led i satsningen för att bli ännu bättre.

 36. 2018-10-12

  GARO AB - ett Superföretag

  Att bli utsett till ett av årets Superföretag händer bara en promille av Sveriges totala företag. Nu har även GARO AB fått den fina titeln av data och analysföretaget Bisnode och tidningen Veckans Affärer.

 37. 2018-09-12

  Volvo Cars provverksamhet

  GARO AB har levererat högeffektsladdare till Volvo Cars provverksamhet omfattande 12 DC stationer av varierande typ och funktion.

 38. 2018-09-05

  Landskrona Energi

  Ett stort antal nya platser för elbilsladdning kommer att finnas i Landskrona när året är slut. Landskrona Energi har köpt in GAROs produkter för att bygga ut infrastrukturen i staden.

 39. 2018-08-28

  Bostadsrättsförening installerar GAROs laddboxar

  Att kunna ladda sin elbil är numera lika självklart som att kunna tanka sin bil. Därför har Humlevägens Samfällighetsförening i Floda installerat 88 av GAROs laddboxar för elbilsladdning till sina hyresgäster.

 40. 2018-08-16

  Magdalena Andersson finansminister

  Under sitt besök i Jönköpings Län besökte Sveriges finansminister Magdalena Andersson GARO AB i Gnosjö. Där blev det rundvandring, lunch och företagspresentation.

 41. 2018-07-06

  GARO Futuresmart

  GARO Futuresmart står för innovation och produkter som utvecklas för framtiden. Produkter som säkerställer energibesparing, smartare styrning och som är enkla att använda.

 42. 2018-06-12

  Slite El

  Det kom en hälsning från vår säljare Bertil Ljungberg som varit på Gotland nyligen. Robert Nilsson på Slite El, Gotland monterar GAROs produkter i solen.

 43. 2017-09-21

  Ny laddbox

  Vårt utvecklingsarbete står aldrig stilla. Vi har nu gjort vår laddbox snäppet ännu bättre.

 44. 2017-09-08

  Höstslaget 2017

  Tumme med vädergudarna även i år och vår trygga tävlingsledning Patrik Andersson och Christer Roos