Inköps & Logistik Direktör

 

Till vår koncern söker vi en erfaren och affärsdriven inköps- och logistikdirektör som vill vara med och växa med oss.
Tjänsten är ny på koncernnivå och Du får möjlighet att bygga upp funktionen för hela organisationen. Vi vill att du utvecklar en effektiv handel och logistik mellan bolagen i koncernen, samt till externa kunder och leverantörer.
Du ansvarar för en inköps- och logistikorganisation om 4 personer. Du rapporterar till koncernchef och sitter i ledningsgruppen både för koncern och Sverige verksamheten.

Ditt uppdrag består av:

• Inköpsansvarig avseende GARO koncernen

• Övergripande ansvar för logistik inom koncernen

• Utveckla och effektivisera befintliga processer

• Utveckla samarbetet med våra leverantörer

• Att säkerställa att leveranssäkerheten följs inom avsnittet och att leverantörsbedömningar utförs

• Att regelbundet rapportera inköps- och leverantörsstatus till VD/Ledningsgrupp

• Att tillsammans med Produktionschef granska och följa upp prognosverksamheten

• Att eventuella brister i varuförsörjning snarast rapporteras

• Att på ett tidigt stadium medverka med synpunkter avseende produktframtagning för att underlätta standardiseringsarbete och kvalitetssäkring i inköpsprocessen.

Dina erfarenheter:

Vi ser att Du har en eftergymnasial teknisk och/eller kommersiell utbildning. Du har god kompetens inom avtalsrätt och tillämplig juridik. För att lyckas i befattningen krävs att du har erfarenhet från att ha arbetat inom tillverkningsindustrin.

Du har tidigare arbetat med inköp/logistik gärna på koncern- eller en övergripande nivå. Du har god förhandlingsvana och har arbetat internationellt och har kunskap om olika kulturer. Du talar och skriver engelska obehindrat.

Personliga egenskaper:

Du har ett utpräglat affärssinne, du är lyhörd, kommunikativ och har en god social förmåga. Det krävs en hög noggrannhet i uppdraget och du har en representativ hållning. Vi ser att du har en god ledarförmåga, lugn, trygg personlighet med förmåga att utveckla och strukturera en verksamhet.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB.

För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, tfn 0702-33 81 67.

Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!