2016-05-13

GARO var en av sponsorerna av Yrkes SM 2016 för industrielektriker

Vi fick ett tackbrev med anledning av vårt engagemang. Det blev vi mycket glada för!

Yrkes-SM slog besöksrekord och cirka 22 000 besökare, tillsammans med H.M. Konungen Carl XVI Gustaf, kom till Malmömässan för att heja på de tävlande, prova på yrken och lära sig mer om yrkesutbildningar.

Under tre intensiva dagar har mer än 200 ungdomar gjort upp i närmare 33 olika yrkesgrenar. Nu står 38 stolta ungdomar som segrare. En guldmedalj innebär en plats i det svenska Yrkeslandslaget och rätten att titulera sig som svensk mästare inom sin yrkesgren.

Årets SM slog alla besöksrekord, vilket är jättekul. De tävlande har alla gjort en strålande insats och det är otroligt inspirerande att få se så mycket engagemang, kunskap, duktiga ungdomar och lärare på en och samma plats. Kvalitén på det här landslaget är otroligt hög och jag ser fram emot att se dem tävla på EM i Göteborg i december, säger Pontus Slättman, vd på WorldSkills Sweden som ligger bakom Yrkes-SM.

Organisationen bakom Yrkes-SM är WorldSkills Sweden som är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och Staten genom Utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan. Yrkes-SM 2016 sammanföll detta året med regeringens satsning ”Yrkesutbildningens år”. Målet är att visa på den stora bredd som finns och höja statusen på yrkesutbildningar. 

Se filmen från tävlingen

 

Bilder
Johannes Johnsson, Villands Vånga knep guldmedaljen. Arian Maloku, Kristianstad tog silver. Bronset tog Pontus Olsson från Tingsryd.

 

Kung Carl XVI Gustaf var också en av besökarna på Malmömässan

Yrkes SM 2016_3