Nya generationen byggbelysning för proffs – LED

Att ha rätt ljus på sin arbetsplats är en förutsättning för att man ska kunna genomföra sitt jobb på ett säkert sätt!

Vad är LED?

LED är en relativt ny typ av ljuskälla som har många fördelar mot tidigare och numera gamla typer av ljuskällor som glödlampor eller lågenergilampor med flera. Vi beskriver här nedan vilka fördelarna blir för just dig och har du vidare frågor eller andra funderingar så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Det vi vill poängtera är att LED är framtidens ljuskälla; mer energieffektiv och mer långlivad än andra ljuskällor. Detta har resulterat i att man hittar LED i princip inom alla belysningslösningar idag, men tyvärr finns det en hel del LED som inte kommer att motsvara de förväntningar du ska ha på denna typ av ljuskälla trots att uppgifterna på produktförpackningen ser bra ut. Detta beror framför allt på att mätningarna som görs av LED variera nästan lika mycket som det finns producenter av LED. Valet är ditt!

LED finns i en mängd många olika kvalitéer och varianter och priset kan därför vara extremt olika beroende på vilken modell man väljer. Vi inom GARO har en uttalad målsättning och det är att förse professionella hantverkare med det absolut bästa marknaden har att erbjuda, därför hittar du den absolut bästa kvalitén av LED i våra produkter. Det tycker vi är viktigt.

Det som blir direkt avgörande för dig beroende på vilken typ av LED du väljer är framförallt fyra olika parametrar.

  • Livslängden: ska du ha en lampa för stunden rekommenderar vi inte vår armatur. Vår armatur har en brinntid på ca 25-30 000h vilket motsvarar ca 6-7 år. Så söker du en produkt som du kan lita på och har användning för mer än en gång – då är GARO BALL rätt för dig
  • Vibrations- och slagtåligheten: visst händer det att man i all stress både råkar tappar och stöter till sina produkter. Vi vet detta, därför har vår lampa den högsta klassificeringen gällande slagtålighet IK 10. Vår lampa är alltså framtagen för byggmiljöer och inte för prydnadsbelysning.
  • Energieffektivitet och minimal miljöbelastning: vår variant av 48V, för i regel kedjemontage, har en driftseffekt på endast 13 watt, snacka om att spara in pengar åt dig eller din kund och till och med miljön. Din investering har snart redan betalat sig tillbaka.
  • Ljusspridning: en av de viktigaste punkterna, eftersom du använder din lampa för att kunna utföra ditt jobb, är att ha rätt arbetsbelysning. Vår bygglampa ger ca 1600 lumen vilket är bland dem bästa i klassen, så vill du se vad du ska göra, då är Garo BALL lampan för dig!

Extra utrustning

Utöver detta har vi utrustat lampan med diverse hjälpmedel så att du kan koncenterar dig på ditt arbete istället för utrustningen. Exemplvis har vi både en vridbar krok för upphängning. Hittar du ingen lämplig plats för att hänga upp lampan med kroken så följer det också med ett spännband i 230V modellen för att ytterligare ge dig ett upphängningsalternativ.

Vi har även 2 st schuko-uttag (230V uttag) på dessa modeller, för vi vet att det kan saknas strömkällor på vissa arbetsplatser och därför erbjuder vår produkt dig detta så du kan få ström från ljuskällan, smart eller hur?

Kanske det viktigaste argumentet av dem alla - underhållsfritt!

Har du någon gång fått lämna din arbetsplast, för att du råkade ha sönder din ljuskälla i din gamla lågenergilampa, för att åka och köpa en ny? I så fall är du långt ifrån den enda.

Vi vet att tiden är dyrbar, både för dig och din kund. Väljer du GARO BALL undviker du ljuskällebyte och framförallt köp av nya ljuskällor. Vår armatur består av ett stöt- och vibrationssäkert kretskort som är helt servicefritt och extremt driftssäkert.
Marknadens mest driftsäkra byggarbetslampa är framtagen i fyra modeller för att täcka alla dina behov.

IK-klassificering av BALL

IK-klassificering är en internationell skala på en armaturs slagtålighet. En armaturs IK-klass går från IK00 till IK10 där IK00 inte har något speciellt skydd mot slag och stötar medan en IK10klassad armatur måste tåla slag på 20 Joule för att bli godkänd.

Standarden EN 60068-2-75 beskriver hur testförfarandet skall gå till när man kontrollerar armaturens motståndskraft mot yttre åverkan. Testerna utförs tre gånger efter varandra och motsvarar en 2 kilos tyngd släppt från en meters höjd. 

GAROs serie BALL har det högsta möjliga värdet, IK10.

IK-klasser

Energieffektiv och slagtålig

Tabeller sidan 49 byggbelysning_1

Byggarbetslampan BALL är utvecklad med hänsyn tagen till energieffektivitet, ljusspridning och användarvänlighet. Med högeffektiv LED teknik halveras energiförbrukningen och totallivslängden fördubblas i jämförelse med motsvarande produkter på marknaden.

Dess kompakta mått innebär att den är platseffektiv och optimal att transportera och förvara. Ljusspridniingen i sidled uppnäs med hjäp av specialkonstruerade flänsar i kupan som även är diffuserad för att inte upplevas som bländande.

Plastdetaljerna är tillverkade i höghållfast material för att klara hög motstådskraft mot yttre påverkan.

Lumiance BALL 48V

Lumiance BALL 230V

Ljusflödesmätning 48V

Provningen är jämförd mellan GARO BALL 48V (röd kurva), GARO BALL 48VNÖD (grön kurva) och traditionell bygglampa 48V/25W (blå kurva)

Ljusflödesmätning_48V_1

Ljusflödesmätning 230V

Provningen är jämförd mellan GARO BALL 230V (röd kurva), GARO BALL 230V NÖD (grön kurva) och traditionell bygglampa 230/42W (blå kurva)

Ljusflödesmätning_230V_1