Säker el och trygg belysning på bryggan

Kombinationen el och vatten för respekt med sig. Då är GAROs gedigna kunskap och mångåriga erfarenhet av att tillverka elstolpar för nordiskt klimat en betydande trygghetsfaktor. Vår el- och belysningsstolpe Koster har inte bara en tilltalande design, den är helt utvecklad med tanke på den utsatta miljö som den ska fungera i. Det har gjort den till en av marknadens modernaste och säkraste marinstolparna.

koster 2

SNABB OCH PRYDLIG TILLGÄNGLIGHET
När man anlöper en brygga i busväder är det extra viktigt att det går smidigt och säkert att ansluta elen och att det inte ligger några lösa förlängningssladdar att snubbla över. Installationen av el- och belysningsstolpen Koster är smart och genomtänkt. Genom att dra fram elledningarna under bryggan förhindras många onödiga olyckor. Stolpen står direkt vid båten, ljuset visar vägen och det går snabbt att ansluta elkontakterna. Alla sladdar från båtarna hålls snyggt och prydligt på plats av sladdhållaren på stolpen.

HÅLLBAR LÖSNING
GAROs Koster är helt vattentät och tillverkad av saltvattensbeständig aluminium som garanterar lång livslängd med bibehållet utseende och funktion. Varje stolpe kan tillgodose upp till fyra båtar med ström samtidigt som den ger en trygg och bländfri allmänbelysning under dygnets alla mörka timmar.

KOPPLA TILL DRICKSVATTEN
För att öka betjäningen till båtarna ytterligare går det att dra fram dricksvatten genom att koppla en vattenslang till stolpen på ett smart och säkert sätt. Vatteninstallationen hålls separerad från elplinten men hjälp av ett IP67-membran. Koster är en oslagbar kombination av design, funktion, kvalitet och säkerhet.

Stilren design för marin miljö

Bakom Kosterstolpens uppskattade design ligger ett gediget utvecklingsarbete för att förena form, funktion och högsta säkerhetskrav enligt GARO FuturesmartTM. Det moderna
och tilltalande formspråket harmoniserar med den marina miljön i både småbåtshamnen, den större marinan och på den privata bryggan.

ENHETLIG ARMATUR HELA VÄGEN
Kosterstolpen finns i olika kombinationer: med el- och belysning, förberedd för montage av vattenkran och slanghållare, eller som en ren belysningsstolpe. Stolpen går även att installera i mark och sten. Det betyder att samma tilltalande armatur kan ge en enhetlig
och stilren belysning hela vägen till parkeringen eller huset.

BLÄNDFRI ENERGISNÅL BELYSNING
Den 1300 mm höga stolpen ger ett jämnt, behagligt och bländfritt LED-sken, oavsett om du befinner dig nere i båten, uppe på bryggan eller på vägen. Genom att ansluta till ett
astronomiskt kopplingsur går det att styra belysningen eller låta den slå på sig själv vid mörkrets inbrott. Med Kosters alla finesser ökar trivseln i båtarna, för att inte tala om värdet av att ha en fullgod belysning som avskräcker obehöriga från att smyga omkring.

HÖGSTA SÄKERHET FÖR ALLT OCH ALLA
Koster är helt vattentät och överträffar den högsta säkerhetsklassingen IPX6. Stolpen är robust och tålig med ett hölje av högkvalitativ aluminium som tål salt, vatten och tuffa
nordiska klimatförhållanden. De elektriska komponenterna på elstolpen skyddas av en självstängande, låsbar dörr. Den är även utrustad med personskyddsbrytare, som är en säkring med en jordfelsbrytare. Skulle något elfel uppstå slår strömmen ifrån direkt.
 

hamn_hero

G-Ctrl gör Koster intelligent

Genom att utrusta Koster med G-Ctrl kan du förse stolpen med en mjukvaruintelligens som styr åtkomsten och mäter elförbrukningen så att det blir enkelt att ta rättvist betalt från varje uttag. Detta ger en positiv effekt för både miljön och hamnsämjan.

FRID OCH FRÖJD BLAND BÅTÄGARNA
Med G-Ctrl går det att styra och mäta energiförbrukningen från stolpens alla uttag via webben eller en app i mobilen. Tack vare att användarna själva kan följa sin förbrukning och reglera sina tillslagstider framkallar det en allmän och positiv trend att inte slösa på elen. Den inbyggda debiteringsgodkända elmätaren mäter varje användares förbrukning så att betalningsunderlaget räknas fram helt rättvis, utan att orsaka osämja.

FLEXIBELT MED FULL KONTROLL FÖR HAMNEN
Koster med G-Ctrl är en klar tillgång för gästhamnar eller säsongsplatser vid bryggan. Receptionen eller hamnkontoret kan styra och övervaka systemet centralt med stor flexibilitet och full kontroll. Alla eluttag på outhyrda platser är avstängda för obehörig användning. Eftersom G-Ctrl kommunicerar via elnätet (PLC) behövs inga extra kablar vid installationen.

Koster går att få utan eller med strömmätning, då antingen så att den läses av på stolpen eller kopplat till molntjänsten G-Ctrl.

Se våra produkter >