GAROs centralsystem – GCS

Kundanpassade centraler är den största produkten för GARO Montage

De korta ledtiderna från projektering till färdig produkt levererad och driftsatt, är idag tidspressad.

GARO Montage erbjuder snabbt och enkelt flöde från offert till leverans. Våra kompetenta säljare vill gärna prata med dig, tveka inte att ringa oss. Finns inga underlag på projektet, beskriv ditt ärende så diskuterar vi gemensamt oss fram till den bästa lösningen. Målet med samtalet är att snabbt kunna erbjuda dig en enkel frontskiss och offert.

Vi levererar alltid våra centraler med flänsar, vilket innebär att du kan installera ditt kablage direkt i samband med centralens leverans. Har du som kund önskemål att även köpa till utgående partexmärkning, propphuvar och passdelar erbjuder vi även detta.

Centralerna är CE-märkta och typprovade enligt gällande standarder och ifyllt testprotokoll medföljer varje leverans.

När centralen är installerad och det börjar närma sig besiktning, ingår alltid uppdatering av centralscheman i det offererade priset. Vi utför dina justeringar samt märker centralscheman med ”Relationshandling” och bifogar även CE-intyg och testprotokoll. Allt detta är kostnadsfritt som service till dig som kund.

Nedan teknisk info om de olika systemen:

GCS

GAROs centralsystem är ett flexibelt system som är uppbyggt efter förbehåll i starkströmsföreskrifterna ELSÄK-FS, Europastandard EN 60 439-1 och -3 samt enligt Svensk Standard för Servis Centraler SS 436 21 31

GCS i Serviscentral utförande är provat och godkänt för 50 kA villkorlig kortslutningsström, 800A märkström. Centralsystemet har möjlighet att sättas samman i olika kapslingsstorlekar med djupet 245 mm (265 mm, IP 44) , och med sex olika höjder från 640-1990 mm.

Centralsystemet kan antingen placeras på vägg eller på golv ihop med golvstativ.

Vårt centralsystem finns i IP-klasser IP 30 resp. IP 44.

Vårt centralsystem GCS är utförd i SPD-plåt och är lackerat i vit strukturlack RAL 9010.

GCS-L – lillebror till GCS

GCSL består av samma plåttyp och RAL-färg som typ GCS. Skillnaden är djupet på GCS-L kapslingen som är 150 mm (170 mm, IP 44 )

Kapslingsbredden är 620 mm där kapslingen är godkänd upp till 160A.

GCS – IP 55

Vårt senaste tillskott i GCS-familjen. Kapslingen är tillverkad av galvaniserad plåt, och lackerad i ljusgrå strukturlack RAL 7047.

Kapslingen finns i två olika höjdmoduler 1090 & 1390 mm, och kan byggas i olika breddalternativ lika GCS.

 

GAROs centralsystem uppfyller och är testad enligt följande harmoniserade standarder (senaste utgåva):

SS-EN 61439-1, SS-EN 61439-2 (GCS >250 A) och SS-EN 61439-3 (GCS <250 A)