GAROs centralsystem – GCS

Kundanpassade centraler är den största produkten för GARO Montage

De korta ledtiderna från projektering till att en produkt skall vara levererad och driftsatt, är idag oerhörd tidspressad.

GARO Montage erbjuder ett snabbt och enkelt flöde från offert till leverans. Våra kompetenta säljare vill gärna prata med dig så tveka inte att slå oss en signal. Har du inga underlag på projektet så beskriv ditt ärende för oss, så diskutera vi gemensamt oss fram till den ultimata lösningen. Målet med samtalet är att snabbt kunna erbjuda dig en enkel frontskiss och offert.

Vi levererar alltid våra centraler med flänsar, så att du kan börja installera ditt kablage direkt i samband med centralens leverans. Har du som kund önskemål att även köpa till utgående partexmärkning, propphuvar och passdelar så erbjuder vi givetvis även detta.

Centraler är CE-märkta och typprovade enligt gällande standarder och ett ifyllt testprotokoll medföljer varje leverans.

När du sedan installerat din central och det börjar närma sig besiktning så ingår alltid uppdatering av centralscheman i vårt offererade pris. Vi utför dina justeringar samt märker centralscheman med ”Relationshandling” och bifogar även med CE-intyg och testprotokoll.

Allt detta är kostnadsfritt som en service till dig som kund.

Nedan följer teknisk info om våra olika system:

GCS

GAROs centralsystem är ett flexibelt system som är uppbyggt efter förbehåll i starkströmsföreskrifterna ELSÄK-FS, Europastandard EN 60 439-1 och -3 samt även enligt Svensk Standard för Servis Centraler SS 436 21 31

GCS i Serviscentral utförande är provat och godkänt för 50 kA villkorlig kortslutningsström, 800A märkström. Centralsystemet har möjliget att sättas samman i olika kapslingsstorlekar med djupet 245 mm (265 mm, IP 44) , och med sex olika höjder från 640-1990 mm.

Centralsystemet kan antingen placeras på vägg eller på golv ihop med golvstativ.

Vårt centralsystem finns i IP-klasser IP 30 resp. IP 44.

Vårt centralsystem GCS är utförd i SPD-plåt och är lackerat i vit strukturlack RAL 9010.

GCS-L – lillebror till GCS

GCSL består av samma plåttyp och RAL-färg som typ GCS. Skillnaden är djupet på GCS-L kapslingen som är 150 mm (170 mm, IP 44 )

Kapslingsbredden är 620 mm, och där kapslingen är godkänd upp till 160A.

GCS – IP 55

Vårt senaste tillskott i GCS-familjen. Kapslingen är tillverkad av galvaniserad plåt, och som är lackerad i ljusgrå strukturlack RAL 7047.

Kapslingen finns i två olika höjdmoduler 1090 & 1390 mm, och kan byggas i olika breddalternativ lika GCS.

 

GAROs centralsystem uppfyller och är testad enligt följande harmoniserade standarder (senaste utgåva):

SS-EN 61439-1, SS-EN 61439-2 (GCS >250 A) och SS-EN 61439-3 (GCS <250 A)